Poznám len pár receptov, a tento je jeden z tých mňamóznych (aj keď to sú asi všetky). Natrafila som naňho na Pintereste a originál je z blogu The Girl Who Ate Everything. Ten názov je perfektný, sama by som to lepšie nevymyslela a už len tým mi je táto žena sympatická :D
Trocha som recept pozmenila, keďže neviem, kde zohnať niektoré ingrediencie u nás. A pomenovala som ho "mňam mňam" na počesť mojej maminy, ktorá keď googli recepty, tak zadáva search term napríklad takto: "jahodový koláč mňam mňam". A div sa svete funguje to :)
Spicy Honey Chicken na slovenský spôsob
(asi 2 porcie)
Základ:
- kuracie prsia (do 500g)
- 2 lyžice rastlinného oleja
Korenie:
- 3 strúčiky nadrobno pokrájaného cesnaku
- 1 lyžička chilli korenia
- 1 lyžička soli
Poleva:
- 1/4 šálky medu
- 1 lyžica Balsamico octu
Zmiešame ingrediencie omáčky. Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky a starostlivo obalíme olejom. Takto ich vložime do koreniacej zmesi a dáme pozor, aby boli dobre premiešané.
Pripravíme si panvicu a dáme na ňu mäso, keď je už rozpálená. Keď kúsky vyzerajú byť takmer hotové, rovnomerne na ne vylejeme med zmiešaný s octom, s tým že si necháme z medu trocha na neskôr. Kuracie kúsky smažíme, kým nie sú hotové.
Pri servírovaní ich polejeme zvyškom medu.
Chcela by som ešte poukázať na fakt, že chilli a soľ sa na začiatku dáva po 1 lyžičke. Nemusíte to vyskúšať ako ja, keď som pridala po 1 lyžici (na moju obranu sa to stalo v ten osudný deň okolo 22:30 v dôsledku ťažkej únavy a obrovského hladu, pri ktorom som mala chuť zabíjať).
Takto vyzerá môj výtvor:
- kuracie prsia (do 500g)
- 2 lyžice rastlinného oleja
Korenie:
- 3 strúčiky nadrobno pokrájaného cesnaku
- 1 lyžička chilli korenia
- 1 lyžička soli
Poleva:
- 1/4 šálky medu
- 1 lyžica Balsamico octu
Zmiešame ingrediencie omáčky. Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky a starostlivo obalíme olejom. Takto ich vložime do koreniacej zmesi a dáme pozor, aby boli dobre premiešané.
Pripravíme si panvicu a dáme na ňu mäso, keď je už rozpálená. Keď kúsky vyzerajú byť takmer hotové, rovnomerne na ne vylejeme med zmiešaný s octom, s tým že si necháme z medu trocha na neskôr. Kuracie kúsky smažíme, kým nie sú hotové.
Pri servírovaní ich polejeme zvyškom medu.
Chcela by som ešte poukázať na fakt, že chilli a soľ sa na začiatku dáva po 1 lyžičke. Nemusíte to vyskúšať ako ja, keď som pridala po 1 lyžici (na moju obranu sa to stalo v ten osudný deň okolo 22:30 v dôsledku ťažkej únavy a obrovského hladu, pri ktorom som mala chuť zabíjať).
Takto vyzerá môj výtvor:
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára